Toplaag

Toplaag

We geven lokale artiesten de kans om zich op een artistieke manier uit te drukken in het straatbeeld. Dit project is in samenwerking met Gemeente Kalmthout en Treepack. We hebben samen fantastische projecten afgerond en dat smaakt naar meer!

De binnenkoer van het jeugdhuis is helemaal opgefleurd door een jongerencollectief in samenwerking met professionele artiesten van Treepack. We brachten jongeren samen die wilden experimenteren met hun creativiteit. Niet iedereen kende mekaar! Ze hebben samen een ontwerp gemaakt dat op de binnenkoer past. Sommigen hadden ervaring in graffiti, anderen totaal niet! Dat werd onder begeleiding van een profesisonele street-artist op de gevel gezet. Zo heeft iedereen leren ontwerpen + graffiti gebruiken. Zot, toch?

Tour Elentrik: elektriciteitskastjes werden ondergedompeld in een jasje kunst. De grijze, grauwe kasten zijn omgetoverd tot een kunstwerk. Maar liefst 30 lokale artiesten hebben elks een nutsvoorzieningskast toegewezen gekregen. Onder het thema "natuur" hebben de kunstenaars een ontwerp gemaakt, en onder begeleiding van Treepack hebben ze het ontwerp op de kast gezet. Hier is een prachtige fietsroute van gemaakt zodat jij iedere kast kan bewonderen.

Dit project kreeg veel media-aandacht. Het was zo interessant, dat Jeugdhis Govio nu broedt op een nieuw project in kader van dit onderwerp.

Special thanks to Gemeente Kalmthout, Vlaanderen, de kunstenaars en Treepack.